חשוב- במידה ואת/ה מאובחן כלקוי למידה או הנך נוטל/ת ריטלין, קונצרטה או תרופה אחרת בשל הפרעת קשב- יש לשלוח את המסמכים לכתובת מייל מיטב meitav@idf.gov
עם ההגעה ללשכה ביום ההתייצבות הראשונה , מקבלת המלש"בית בעמדת הקליטה כרטיס מגנטי אשר מלווה אותה לאורך כל היום. בעזרת הכרטיס מנותבת המלש"בית לעמדות השונות שאליהן עליה להגיע באותו יום ומפנה אותה למקום בו התור הינו הקצר ביותר.
בסוף יום ההתייצבות על המלש"בית להחזיר את הכרטיס המגנטי לעמדת הקליטה . (עולים על מדים)
-
אימות נתונים: תחנה זו נועדה לאמת את נתונים שנמסרו ללשכה על ידי משרד הפנים עם הנתונים שהבאתם, פרטים על ההורים, עליכם, בתי ספר, בגרויות וכו'. בתחנה זו תתחילו את סדרת המבחנים שישפיעו על הקב"א שלכם, מאבחנת פסיכוטכנית תבדוק את רמת העברית והאנגלית שלכם. (אתר יחידה).
-
ראיון אישי (לרוב לבנים אך גם לבנות): ראיון הוא אחד ממרכבי הקב"א שלכם. מטרת הראיון היא ללמוד על ההעדפות שלכם, הקשיים שלכם אם ישנם, מוטיבציה ומגוון התפקידים שבהם אתם מתעניינים. הראיון מתבצע מול מאבחנ/ת פסיכוטכני והוא כולל מגוון שאלות. בסיום הראיון ניתן לכם דירוג צד"כ (ציון דרך), שמשתקלל יחד עם שאר הנתונים האישיים שלכם.אם יש לכם בעיות נפשיות מהותיות, או בעיות אישיות אחרות שמונעות מכם להתגייס ואתם מעלים אותן בריאיון, ייתכן שתזומנו לריאיון נוסף, הפעם מול קב"ן (קצין בריאות נפש).
-
בדיקה גופנית: טרם יום ההתייצבות אתם מתבקשים למלא שאלון רפואי בדבר נתוניכם הבריאותיים, יש להביא שאלון בבדיקה בצו הראשון.בדיקות גופניות במהלך הצו הראשון- במהלך יום המיונים תעברו בדיקות גופניות בסיסיות:
בדיקת רופא, במסגרתה תתבקשו לנשום והרופא יקשיב לקצב הלב שלכם ולנשימה, וכן יבדוק האם אתם סובלים מעקמת כלשהי (תתבקשו להתכופף).
בדיקת ראייה ועיוורון צבעים, מול לוח, וכן מדידת משקל, גובה ולחץ דם.
מתן בדיקות שתן- תוכלו להביא בדיקת שתן עדכנית ללשכת הגיוס.
בנות רשאיות לבקש נוכחות של אחות בחדר הבדיקות.
במידת הצורך, תזומנו לבדיקות רפואיות נוספות. ככלל, הפרופיל הבריאותי שלכם ייקבע כבר בתום מיוני הצו הראשון. תוכלו לשאול בלשכת הגיוס מהו הפרופיל הבריאותי שלכם, ובכל מקרה נתון זה נשלח לביתכם לאחר הצו הראשון.
לא ניתן לערער על דרגת הפרופיל הבריאותי שקיבלתם, אלא רק על הסטטוס של כשירות או אי כשירות לשירות בצה"ל. כמו כן, תוכלו ליידע את הצבא אם חל שינוי כלשהו במצב בריאותכם, ואולי כך ישתנה גם הפרופיל שלכם (צו ראשון)
-
מבחנים פסיכוטכניים:
בתחנה זו את/ה עוברים סידרה של מבחנים פסיכוטכניים אשר מהווים גורם משמעותי בקביעת ציון הקב"א שלכם. מבחנים אלו קובעים את הדפ"ר (דרוג פסיכוטכני ראשוני)- מדד ליכולת האינטלקטואלית של החייל. ציון הדפ"ר נקבע על סמך מבחן ממוחשב בתחום האינטליגנציה המילולית, הכמותית והצורנית. המדד מבטא את יכולות ההבנה, החשיבה, ניתוח מידע והסקת מסקנות. המבחן הפסיכוטכני מתמקד במספר תחומים- מילולי, צורני, מספרי וטכני.
-
97 בריא לחלוטין – כשיר לשירות קרבי ביחידות שדה: יחידות מובחרות בכל החילות כמו כן גם בגדודים הלוחמים. במקרים של בעיות קלות מאוד (כגון צורך במשקפיים) מלווה בסעיף שאינו מוריד את הפרופיל, אך פוסל את החייל מהתנדבות לחלק מהיחידות המובחרות. משנת 2005, אפשר להתקבל לקורס טיס עם משקפיים עד דיופטר (מספר) מסוים.
-
82 בעיה קלה (לדוגמה עיוורון צבעים) – כשיר לשירות קרבי בכל יחידות השדה בתלות בסוג הסעיף, לדוגמה כשיר לחלק מהיחידות ההתנדבותיות ולחי"ר.
-
77פרופיל חדש לאנשים הסובלים מנזלת אלרגית ומהזעת יתר. יוכלו לשרת בתפקידים המצריכים הכשרת רובאי 04, למשל בתפקידים מסוימים בחיל האיסוף הקרבי (מודיעין שדה).
-
72 בעיה בינונית (לדוגמה: בעיות ברכיים או גב, אסטמה, אלרגיות או דיופטר גבוה במיוחד (מעל 6 חוסר בראיית 6/6 עם המשקפיים)) - בלתי כשיר לשירות בחי"ר אך כשיר לשירות קרבי ביחידות כמו חיל השריון,חיל התותחנים, מערך הנ"מ, חיל ההנדסה הקרבית (לוחם אב"כ), פיקוד העורף (לוחם חילוץ והצלה), תפקידים מסוימים בחיל האיסוף הקרבי (לוחם רכוב) וגדוד קרקל.
-
64 בעיה קשה (לדוגמה: אסטמה מרמה מסוימת, הפרעת קשב מגבילה, מצב נפשי) - בלתי כשיר לשירות קרבי ביחידות שדה, אך כן כשיר לשרת בתפקידים עורפיים, כמו חיל המודיעין או חיל החימוש. בנוסף, הפרופיל מאפשר לשרת בשירותי הביטחון שלא קיימים בצה"ל, כמו שח"מ ושב"ס. בצה"ל, ניתן לשרת עם 64 כחייל במשטרה צבאית או מאבחן ביטחוני.
-
45 בעיה קשה מאוד (לדוגמה: אסטמה קשה, בעיה אורתופדית חמורה, מצב נפשי חמור) – בלתי כשיר לשירות קרבי ולקורסים צבאיים רבים, לעתים פסול לשירות ביחידות שדה (תלוי בסעיף הליקוי).
-
35 פרופיל חדש לחולי סוכרת, כבדי שמיעה ולחולי אפילפסיה. יוכלו לשרת בתפקידים עורפיים עם הגבלות מסוימות על רקע מצבם הרפואי.
-
30"מנודבים" - מי שהיה אמור לקבל פרופיל 21 לאחר גיוסו ונמצא כבעל מקצוע נדרש בצבא (כגון: עתודאים, תוכניתנים וכו') להשאירו כחייל תחת תנאים מוגנים ופטורים מסוימים.
-
25 מתנדבים – מי שקיבל פרופיל 21 וביקש להתגייס ונמצא כשיר תחת הגדרות מותאמות אישית.
-
24 בלתי כשיר זמנית לשירות (לדוגמה: ניתוח בזמן השירות, רגישות חמורה לעקיצות דבורים, מחלה כלשהי) - פטור זמני ומעקב אחת לכמה חודשים עם אפשרות שחרור קבוע לאחר תקופה מסוימת. במערך המילואים קבלת פרופיל 24 משמעה קבלת פטור ממערך המילואים.
-
21 בלתי כשיר לחלוטין לשירות צבאי מסיבות בריאות (גופניות או נפשיות). בעלי פרופיל זה יכולים להתנדב לשירות צבאי ואז מותאם להם מסלול בעלי פרופיל "25".
רשימה זו עוסקת בחיילים גברים. אצל חיילות המשמעויות של כל פרופיל שונות במעט, משום שבעבר לא היו מיועדות לשירות קרבי * מקור ויקפדיה
אז מה נמצא במעטפת ההתייצבות:
-
צו התייצבות המכיל פרטים אישיים, טלפונים חשובים וקוד אישי לבירורים (חשוב!). בחלק זה גם ימצאו שוברי הנסיעה שישמשו לנסיעה ביום ההתייצבות.
-
שאלון רפואי ימולא ע"י המלש"ב ורופא המשפחה. השאלון משמש מקור ידע על מצבו הבריאותי של המלש"בית, וישפיע על המשך תהליך המיון והשיבוץ, ובהמשך על הטיפול הרפואי שהמלש"בית תקבל במהלך שירותה הצבאי. יש לשלוח את השאלון הרפואי ללשכת הגיוס טרם ההתייצבות (חשוב להתקשר ולוודא הגעת השאלון ללשכה!), בכל מקרה יש להתייצב עם עותק מהשאלון הרפואי. כמו כן מומלץ למלש"ב שיש בידיו מסמכים רפואיים נוספים להביאם ביום ההתייצבות.
-
ספח המאפשר למלש"בים אשר קיבלו את צו ההתייצבות במהלך כיתה י`, לדחות את יום ההתייצבות לכיתה י"א (עולים על מדים).
בנוסף במעטפת הצו הראשון מדריך למלש"ב אשר מומלץ לקרוא בעיון טרם התחלת התהליך
במידה ועוד לא קיבלת זימון לצו הראשון ניתן לפנות לטלפון
03-7379904, 03-7372470 או בפקס 03-7375871
ניתן מענה בימים א`-ה`, בין השעות 8:00-17:00

מה מומלץ להביא איתך לצו ראשון

התחנות שעל המלש"ב לעבור ביום ההתייצבות

הדרגות הפרופיל הבריאותי בצה"ל

את הצו ראשון מקבלים בין גיל 16 ל- 16 וחצי, תלוי בתאריך הלידה העברי שלכם, כפי שרשום בת"ז. אם נולדתם בין א' בתשרי ועד כט' באדר אתם אמורים לקבל את הצו עד פסח של כיתה י"א. אם נולדתם בין א' בניסן ועד כט' באלול אתם אמורים לקבל את הצו בתקופה שאחרי פסח ועד ספטמבר (פרוגי)
יום ההתייצבות הוא השלב הראשון בהליכי המיון והשיבוץ בצה"ל. במהלך יום ההתייצבות, נאספים בלשכת הגיוס נתונים על המועמד/ת לשירת הביטחון (מכונים בצה"ל מלש"ב). נתונים אלו יקבעו בהמשך הדרך לאילו תפקידים בצה"ל המועד יתאים ואף ישפיעו על טיב שירותו.
מטרת הצו ראשון היא לאסוף כמה שיותר נתונים על הרקע האישי שלכם, כישורי חשיבה, מוטיבציה לשירות, מצב בריאותי, משפחתי והעדפות. מכלול הנתונים שנאספים עליכם במסגרת הצו ראשון מהווים בסיס לשלב המיונים הבא.
בצו הראשון נקבעים:
קב"א- הקב"א הינה נתון המשמש את צה"ל לצורך שיבוץ ראשוני לתפקידים בשירות החובה, באופן המאפשר התאמה בין כישוריך לבין דרישות התפקיד וצרכי הצבא. ציון הקב"א נע בין 41 (הציון הנמוך ביותר) ל-56 (הציון הגבוה ביותר).
הקב"א מחושבת על בסיס צירופים שונים של מספר מרכיבים הנמדדים בתהליך ההתייצבות בלשכת הגיוס, ביניהם: יכולת חשיבה שנקבעת באמצעות המבחנים הפסיכוטכניים, השכלה; כפי שנקבעה במסגרת אימות הנתונים; והתאמה למסגרת הצבאית, כפי שבאה לידי ביטוי במהלך הראיון האישי. (ציון הקב"א לבנות יתחשב ללא חלק הראיון, המיועד לבנים בלבד). הקב"א, יחד עם נתונים נוספים שלך (למשל, הפרופיל הרפואי), מהווה סף לקבלת זימון למיון ליחידות המובחרות והינה מרכיב ביציאה לקצונה ובשיבוץ למקצועות מסוימים בצבא. נתון הקב"א משמש אך ורק את המסגרת הצבאית ואינו רלוונטי עבורך עם שחרורך מצה"ל.
דפ"ר- מבחנים הפסיכוטכניים בוחנים את יכולת החשיבה שלך על ידי מבחנים כמותיים, מילוליים וצורניים. בתום המבחן הפסיכוטכני שנערך בלשכת הגיוס נקבע ציון הדפ"ר, שנע בין 10 (הציון הנמוך ביותר) ל-90 (הציון הגבוה ביותר) במרווחים של 10 נקודות.
הדפ"ר הינו אחד המרכיבים בתוך ציון הקב"א. הדפ"ר משמש אך ורק את המסגרת הצבאית ואינו רלוונטי עבורך עם שחרורך מצה"ל.
הדפ"ר, יחד עם נתונים נוספים שלך (למשל, פרופיל רפואי), מהווה סף לקבלת זימון למיון ליחידות המובחרות, והינו מרכיב ביציאה לקצונה ובשיבוץ למקצועות ספציפיים בצבא.
המבחנים הפסיכוטכניים הינם חד - פעמיים, ולא ניתן לבצעם פעם נוספת (עולים על מדים).
1.תעודת זהות.
2. מסמך הצו הראשון שקיבלתם.
3. שאלון רפואי מלא וחתום וכל מסמך רפואי הרלוונטי למצבכם הרפואי שיכול להשפיע על השירות הצבאי.
4. אבחון דידקטי במידה ויש.
5.תוצאות בדיקת שתן שתקפות לשלושה חודשים.
6. תוצאות בדיקות ראייה.
7. פרטים של קופת החולים (שם הקופה, סניף, שם הרופא המטפל ומספר הטלפון של הקופה)
פרטים של ההורים (שמות, מספרי תעודת זהות ושנת הלידה).
8. דרכון זר אם יש.
10.תעודות ואישורים - כלומר כל תעודה או מסמך המעיד על קורסים שעברתם.
11.כתובת דואר אלקטרוני שאליה הצבא יוכל לשלוח לכם הודעות, פירוט יחידות הלימוד שאתם לומדים בבית הספר.
12. נשנוש למקרה שתהיו רעבים.


בשרשרת החיול תעבור את השלבים הבאים :
בבוקר יום הגיוס תתייצב בלשכת הגיוס או באתר הגיוס בעירך.לאחר רישום ופרידה מהחברים והמשפחה תשלח לבסיס הבקו"ם לשרשרת החיול מלווה ע"י סגל הבקו"ם והבסיס בו תתבצע הטירונות. (עולים על מדים)
-
1.יילקחו ממך פרטי חשבון בנק (להעברת משכורתך הצבאית).
-
2.מספרה- (לבנים בלבד, ורק למי שייצטרך.)
-
3.צילום לתעודת חוגר.
-
4.צילום שיניים- צילום שיניים דיגיטלי מתקדם.
-
5.טביעות אצבעות- בתחנה זו יילקחו ממך טביעות האצבעות שלך באמצעות סורק דיגיטלי, ובנוסף המכשיר גם יצלם את תמונתך.
-
6.צילום רנטגן פנורמי- בעזרת מכונת רנטגן חדישה.
-
7.אימות נתונים- כדי לבדוק את פרטיך תעבור בדיקת נתונים אישית.
-
8.דגימת דם- תילקח ממך דגימת דם לצורך זיהוי בשעת חירום.
-
9.חיסונים- החיסונים הם נגד שפעת (רק ללוחמים\ות - בחורף בלבד), צהבת (רק ללוחמים\ות), דלקת קרום המוח וצדפת (טטנוס).
-
10.דגימת דם למאגר מח עצם (של עמותת עזר מציון)- ההצטרפות למאגר כרוכה אך ורק במתן דגימת דם ואינה מחייבת דבר.ההצטרפות למאגר היא התנדבותית בלבד ותלויה ברצונך הטוב והחופשי.העמותה אינה פועלת מטעם צה"ל ואין בתרומה כדי להשפיע על שירותך הצבאי או על שיבוצך בצה"ל.
-
11.קבלת תעודת חוגר ודיסקית- (בנים יקבלו בנוסף גם דיסקיות נעליים).
-
12.ראיון קצין מיון/קצין אישרור- במידה ואותרת לתפקיד או לחיל מסוים לפני גיוסך,מאשרר קצין המיון את שיבוצך.במידה ואינך יודע את יעד שיבוצך ,תראה קצין מיון והוא ימסור לך את יעד השיבוץ. * מקור עולים על מדים
